Специјално (домаће) васпитање

Зоран Лилић Замислите само шта би се догодило када би на тако мали простор дошло, како нам се прети, више од 30.000 необузданих младића - легионара из разних земаља, са скромним образовањем и домаћим васпитањем. Био би то сигуран и трагичан крај албанске духовности, традиције и културе. А шта би значило за значило за Албанце и њихове жене и девојке, које тако љубоморно крију и чувају иза дворишних зидина, може се само претпостављати.

Зоран Лилић, потпредседник савезне Владе, "РТС"

Судбина бурета барута

Предраг Симић Мислим да смо о томе што фали довољно сви ми говорили, а то је да се коначно и једнима и другима и Србима и Албанцима коначно покаже да ли ми имамо будућност у Европи или нам је само алтернатива да се покољемо или да гледамо у небо да ли ће нас НАТО бомбардовати или ће нам доћи у помоћ.

Предраг Симић, експерт за међународне односе, Радио "Б92"

Рак и како га стећи

Изјаве.нет Војислав Шешељ је разобличио планове ЦИА и постао је рак-рана за Американце.

Ненад Филиповић, студент електронике, на митингу СРС у Лесковцу

Само кад је без њих

Богдан Тирнанић Али, господине Тирнанићу, може ли без околишања - да ли ћете ви, као трећепозивац, бранити Косово? Наравно. Ја сам патриота. Осим тога, то је једино предузеће у које нам се ови главни из власти неће много мешати. А то је већ добитак.

Богдан Тирнанић, колумниста "Дневног телеграфа"

Познавање државе и друштва

ЈУЛ Све земље би у нашој ситуацији потегле за најгрубљим протекционизмом у свим областима, док Југословенска левица указују грађанима да се економским патриотизмом и доследном применом закона може одбранити држава да би се сачувало друштво.

ЈУЛ, саопштење Главног одбора

Не спавај на суђењу

Данас Чак се и записничарка пар пута обрецнула на адвоката Данаса Срђана Радовановића. Тако, у тренутку кад ју је замолио да му прочита шта је претходно речено, она му је грубо одговорила: 'Што нисте слушали', не услишивши молбу.

Данас, саопштење редакције о суђењу по тужби Љиљане Благојевић

Ко то каже, ко то лаже...

Небојша Павковић Треба се разрачунати и са свим осталим домаћим издајницима који у последње време заговарају тезе да се ми не можемо супротставити целом свету.

Небојша Павковић, командант Треће армије, "Бета"

Клинички исправан сценарио

Зоран Ђинђић Једини добар сценарио за Србију јесте онај по којем на власти не би били Слободан Милошевић и Војислав Шешељ. Заменила би их нова владајућа структура, нормална и разумна, првенствено у елементарном, клиничком смислу.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, на конференцији за новинаре

Признање, али ограничено

Бинаки Кељменди Министарство за информисање Србије нема право да гаси наше новине. Косово има своје законе. Ми нисмо у правном систему Србије и не признајемо њене законе, ни министра за информисање. Признајемо државу Србију, али у њеним границама.

Бинаки Кељменди, главни уредник "Рилиндје", "Дневни телеграф"

Ричард српског срца

Војислав Коштуница Индикативно је да је кад год Ричард Холбрук долази у Београд српски народ сиромашнији за понеку политичку слободу, а богатији за понеки репресиван закон или затворску казну.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Дневни телеграф"

Зашто кажеш битка а мислиш на Отпор!

Мирјана Марковић Када кажем битка, имам у виду све облике отпора мудре, достојанствене, убедљиве, велике, поучне, заразне, савремене, традиционалне, моменталне, дуготрајне, разумне и неразумне.

Мирјана Марковић, председник дирекције ЈУЛ-а, "Бета"

То је нама наша борба дала

Драган Великић И зато нам предстоје нове офанзиве, а за те прилике уместо пећине у Дрвару довољан је и бункер у Добановцима. Јер, ако је Тито могао да командује са Виса, зашто не би могао Милошевић са Кипра.

Драган Великић, књижевник, "Данас"

Дубоко грло, српска верзија

Боривоје Боровић Пошто је Вујовић свој монтирани порно филм назвао уметничким делом, мој клијент је такође монтирао уметничко дело. Наш видео клип приказује како Вујовић орално обрађује и задовољава свог кума газда Језду и за то добија 200.000 марака. Све је у боји уз музику Жоржа Бизеа. Ово је веома озбиљан предлог, поштовани суде.

Боривоје Боровић, правни заступник Александра Тијанића, "Данас"

Птица тркачица - страни агент?

Зоран Ћирић Новом књигом подвлачим црту и у том смислу она говори о томе које сличности постоје између Колета Којота и Слободана Милошевића, односно ко стоји иза Птице Тркачице.

Зоран Ћирић, писац из Ниша, "Дневни телеграф"

Најновија српска клетва

Бранислава Џунов Пошто се на ТВ 'Пинк' стално лансирају рекламне клетве, што не кажу: 'дабогда ти дете учествовало у Сити клубу'. То је, стварно, клетва.

Бранислава Џунов, новинарка "Политике"

Крај на почетку

Радивоје Бојичић Природно је да човек тежи да се усавршава и самим тим напредује. Међутим, код нас кад се попнеш на врх онда увидиш да ти је боље било на почетку.

Радивоје Бојичић, сатиричар, "Блиц"