Центар за банкарску контаминацију

Данијел Цвјетићанин Нова Развојна банка ће се основати после пропасти старе [...] и то ће бити "озбиљна" банка која ће давати кредите где ниједна друга банка не би дала на комерцијалној основи. [...] Иста прича је и са Агробанком, где се контаминирана, односно банка упропашћена "маштовитим" идејама политичара, прикључује Поштанској штедионици [...] да би били намирени повериоци са улозима већим од 50.000 евра.

Данијел Цвјетићанин, економиста, "Пусти причу" Радио Београда 1

Бројим дакле промишљам

Александар Вучић Тома Николић је најталентованији човек за политику на овом нашем поднебљу, гледао сам како он то ради и учио [...], а гледао сам и моје политичке противнике [...]. Наше присталице траже да "сечемо" свуда - на РТС-у, по питању Косова, у сваком министарству, у свакој фирми. Живот није "сеча" већ промишљање. У животу у одређеним тренуцима морате да будете врло одлучни, али пре него што пресечете - десет пута треба да размислите. Када сам био млад, бројао сам до два. Сада бројим до десет.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Око" РТС-а

Слана шала

Данијел Цвјетићанин Укидање агенција се десило, али то се претворило у једну од многобројних Динкићевих шала - трошкови нису смањени, а [неке] агенције су укинуте. Те шале се ослањају на то да је јавно мнење економски неписмено. Све шале владе ми плаћамо.

Данијел Цвјетићанин, економиста, "Пусти причу" Радио Београда 1

Финансијска константа за наредне три деценије

Данијел Цвјетићанин Много глупости је направљено у прошлости, држава је потрошила много пара на ствари на које није смела да их потроши, а највећи број "маштовитих" идеја дао је господин Млађан Динкић. Највеће чудо у јавности било је да је он постао министар финансија, али изгледа да је он константа која ће нас пратити у наредних 30 година [...] и стручна јавност се с тим готово помирила.

Данијел Цвјетићанин, економиста, "Пусти причу" Радио Београда 1

Цват младих Срба на Балкану

Хилари Клинтон Смејали смо се на састанку покушавајући да утврдимо колико има Срба у САД. Поносни смо на тај број, али желимо да видимо да млади људи из Србије цветају и развијају се и у својој земљи. [...] Будућност Србије је на вама, а САД је дубоко стало до младих, паметних људи у овој држави.

Хилари Клинтон, државни секретар САД, приликом заједничке посете Србији с Кетрин Ештон, "Блиц"

Служио сам српског краља

Ненад Прокић [Чеда Јовановић] мора да научи да све битне одлуке морају увек да буду подвргнуте органима странке. Не може кабинет апсолутистичког владара самодршца да одлучује о свему. [...] Ово је била турбо-фолк кампања у којој смо изгубили све што смо до тада тешко стекли. Као и увек до сада, нема ни финансијског извештаја, иако је рачун странке блокиран.

Ненад Прокић, функционер ЛДП-а, у писму "обичним члановима" под насловом "Уместо говора на Главном одбору ЛДП-а", "Пешчаник"

Иступљивање до (не)препознатљивости

Ненад Прокић Оштрица, по којој је ЛДП био препознатљив, сасвим се иступила.[...] Ми смо чланови уобичајено примитивне типичне српске лидерске странке, питекантропуси демократије, који друштву препоручују нешто што им не пада на памет да примене на себи. [...] Сада се на Двору прижељкује промена и одлазак људи који имају замерке, као и нада у проналазак нових који би се дали заводити барем неколико следећих година, како би се болест продужила. Притом се углавном рачуна на интелектуални промискуитет свих чланова.

Ненад Прокић, функционер ЛДП-а, у писму "обичним члановима" под насловом "Уместо говора на Главном одбору ЛДП-а", "Пешчаник"

За миран зимски сан и пролећну главобољу

Млађан Динкић Ако се наставе повољне околности на међународном финансијском тржишту, Србија ће емитовати обвезнице у вредности од 500 милиона долара. Тиме ће наша земља, што се тиче финансирања, бити мирна до пролећа.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, "Танјуг"