Познати и заборавни

Ружа Ћирковић У новинама су се појавиле неке познате личности као дужници Агробанке са дугом 20-25 милиона евра. Они су рекли - "Добро, вратићемо", што значи да су они на тај дуг "заборавили", односно нису ни имали намеру да га врате. Мислим да ће се у овој целој операцији они "изгубити". Знамо да када ми, грађани, дугујемо хиљаду евра и каснимо са отплатом једне рате, да нас из банке зову и прете.

Ружа Ћирковић, економски новинар, поводом аквизиције (Нове) Агробанке од стране Поштанске штедионице, ТВ "Раскршћа"

Шаргарепо, ти не трулиш лепо

Слободан Самарџић Долазак Хилари Клинтон и Кетрин Ештон ће довести до усијања притисак на актуелну Владу Србије да заврши процес признања Косова. [...] Треба отворено рећи да је оно што ЕУ нуди једна заиста "трула шаргарепа" [...] и сада имате још једну интересантну формулацију давање условног датума [за почетак преговора о приступању].

Слободан Самарџић, потпредседник ДСС-а, "Бета"

Борба (против корупције) уживо

Александар Вучић Да ли мислите да неко у Србији жели да буде у сукобу са господином [Мирославом] Мишковићем? Је л' мислите да је то лако? Ко ће да победи, то ћемо још да видимо. Ја видим да он има жељу да мене и СНС избаци из власти по сваку цену, за то имам доказе. [...] Ваљда су сви мислили да када се најави борба против корупције да је то за телевизију и новине.

Александар Вучић, вицепремијер Србије, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Није се знало ни ко телефонира ни ко плаћа

Ивица Дачић Укинуо сам телефонске седнице на којима су одлуке раније доношене, а да се заправо и не зна о чему се гласа.

Ивица Дачић, премијер Србије, поводом сто дана Владе Србије, "Шта радите, бре?" РТС-а

Услужан председник за заслужне грађане

Томислав Николић Ја сам влади мандат дао по Уставу, али од срца. [...] Нећу да станем, помагаћу им, за сада заслужују.

Томислав Николић, председник Србије, поводом сто дана Владе Србије, "Шта радите, бре?" РТС-а