(Пословна) империја припрема и задаје ударце

Александар Вучић Ваљда они полазе од себе и знају шта су све радили, па мисле да тако могу да се понашају и други на политичкој сцени. За мене је кључно питање: зашто двојица најбогатијих људи у Србији [Ђилас и Мишковић] крећу на мене? [...] Нисам изненађен због тога. Ово није први пут да они заједнички делују.

Александар Вучић, вицеперемијер Србије, реагујући на новинске написе да је СНС нудио место конзула у Солуну за власт у Пожаревцу, "Курир"

(Не) признајте Косово да бисте били пријатељ Србије

Томислав Николић Македонија није случајно изабрана за моју прву посету региону. Тим гестом Србија показује да су јој драги пријатељи и они коју су признали и они који нису признали Косово.

Томислав Николић, председник Србије, приликом вишедневне званичне посете Македонији, "Танјуг"

В.Д. обожаваоци и обожаваоци увеоци

Оља Бећковић Једном сам у психологији прочитала термин: безусловна љубав [...] - има да [...] ме волиш и обожаваш, ма шта радио. А када откажеш послушност, тада ћу да пронађем нове обожаваоце. Е, те нове обожаваоце гледамо данас у вестима о корупцији. Они су имали велику шансу, имали су после 5. октобра огроман број људи који је о сопственом трошку био за њих. А онда су добили обожаваоце који су у сопственом интересу били за њих. И ту су сви заједно пукли.

Оља Бећковић, новинарка, о узроцима пораза ДС-а и Бориса Тадића, "Недељник"

Мењај мужа

Милорад Чавић Невероватна сапуница око [кајакашице] Наташе Јанић! За неке људе, застава је потпуно небитна, а када већ није лојална никоме - зашто не би веслала за Катар? [...] У Италији кажу: "Мењају се девојке, клуб никад". А као професионални спортиста, када мораш, слободно промени клуб, а државу бирај једном заувек.

Милорад Чавић, најбољи српски пливач, коментаришући на Твитер профилу захтев мађарског савеза да Наташи Јањић да исписницу за 150 хиљада евра одштете и могућност да она наступи за Бугарску из које је њен супруг

Нисам више клинка

Оља Бећковић [Богољуб] Карић ми је својеверемено нудио 5.000 марака за "Утисак недеље". Тада сам била клинка и тачно се сећам да сам мислила да бих му продала "Утисак" када би ми понудио 30.000 марака. Била сам убеђена да бих од тога могла да живим 30 година. А сада бих га радо продала, али за неку озбиљну цифру.

Оља Бећковић, новинарка и водитељка "Утиска недеље", "Недељник"

Новинарка без еснафског писма

Оља Бећковић Добар део новинара мени десет година узима ту титулу и на крају сам се сложила. И сад могу да кажем - "Океј, нисам новинар". Али нисам ни политички естаблишмент. Ја сам Оља Бећковић. И то сам била од почетка.

Оља Бећковић, новинарка и водитељка "Утиска недеље", "Недељник"

Логички позитивизам

Ивица Дачић Зар ви мислите да је могуће да ја идем на разговоре са Тачијем у присуству Кетрин Ештон, а да нама [Србији] буде укинут безвизни режим? То је нелогично.

Ивица Дачић, премијер Србије, у разговору с новинарима, "Танјуг"

Градња путева корацима цврчка

Млађан Динкић Једине земље које имају новца за инвестирање су Русија, Кина и државе Блиског истока, пре свих Емирати, Кувајт и Катар. Простор за сарадњу у свим областима је огроман, они имају нафту, а Србија храну. Показало се и да помоћу европских кредита градимо ауто-путеве мрављим корацима, док са Кинезима то иде много брже.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, "Танјуг"

Разводник народне страже

Верољуб Стевановић Ми смо сада принуђени да се заштитимо, и због тога смо ангажовали 2.000 људи из странке Заједно за Шумадију који бране градске власти и све грађане од десетак бахатих људи из полиције [који нас прате и прислушкују].

Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца, који је са још пет функционера градске власти предао кривичну пријаву због "неовлашћеног прислушкивања и снимања" против Н.Н. лица, "Блиц"