Признајемо само суд наше странке

Борис Тадић Од бившег министра Оливера Дулића добио сам гаранције да није умешан ни у какво кривично дело и Демократска странка солидарно стоји иза сваког свог члана док суд не пресуди да је крив.

Борис Тадић, председник Демократске странке, "Блиц"

Прво да се људски замрзимо

Славој Жижек Почетак добрих односа [на Балкану] је да свако има право да мрзи друге.

Славој Жижек, словеначки философ, РТС

Говори тихо (и споро) и носи велики штап са собом

Чедомир Јовановић Не слушам изјаве Вучића, јер превише споро прича, и то толико траје да не могу да дочекам крај реченице. [...] Његова улога у систему је по мени врло конфузна и опасна за Србију. [...] Он је правник, министар одбране и први потпредседник владе и председник партије, и као потпредседник владе саопштио је да је полиција незадовољна радом тужилаштва и да тражи смену специјалног тужиоца.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Танјуг"

(Томина) писма из Италије

Томислав Николић Рим је оправдано на врху листе најлпеших градова на свету. Туристи су на све стране. С чуђењем нас гледају, нису навикли да државне делегације без обезбеђења седе у кафицу; ипак, с осмехом нам прилазе, питају да се фотографишу. [...]

[Премијер] Марио Монти је за српску делегацију приредио радни ручак. Послужио нас је вином и тортом "капри". Све је укусно, лепо, домаћини су се потрудили, али су ми дражи специјалитети из Шумадије...


Томислав Николић, председник Србије, из дневника који је водио током посете Италији, "Недељник"

Да се не брукамо као што умемо

Матија Бећковић У питању косовског проблема бори се да не буде преседан међу другим народима и то је питање части српског народа. Ако би признала Косово, Србија би се обрукала, чак и пред онима који то траже, због чега је принуђена да се држи себе или да нестане.

Матија Бећковић, песник и академик, "Срна"

Читајте (ми са усана) и између редова

Штефан Филе Принцип немењања граница Косова навела је Контакт група још у новембру 2005. године у смерницама за преговоре о статусу Косова. Помињање територијалног интегритета нема везе са статусом Косова и Комисија је у свом извештају јасно рекла да остаје статусно неутрална. [...] Нећемо мењати ту реченицу у извештају, јер је територија само један критеријум који дефинише да ли је неки ентитет држава.

Штефан Филе, комесар ЕУ за проширење, РТС