Конквистадори с тешком артиљеријом

Бајрам Реџепи Не зна се тачно ко ће учествовати у преговорима, јер њихов формат диктира "тешка артиљерија" - Американци и Европска унија. [...] А ако [Србија] мисли о подели или специјалном статусу за север Косова, то је само за унутрашње потребе неких политичара. Максималан компромис је Ахтисаријев план. [...] Као ОВК нисмо успели то освојити, али јесте НАТО - у Резолуцији 1244 јасно стоји да одговорност за безбедност има КФОР.

Бајрам Реџепи, "косовски министар полиције", "Нови магазин"

Покретна мета, фиксно одстојање

Ивица Дачић Ми журимо ка Европској унији, али не јуримо датум по сваку цену. Председник Николић је рекао да не треба да јуримо за датумом, а не да не треба да журимо.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Танјуг"

Нисмо се довољно задуживали ни трошили

Ивица Дачић За два дана ћу угостити добитника Нобелове награде за економију Пола Кругмана, чија је теорија да у условима велике економске кризе држава треба да обезбеди велику потрошњу, а не да, како неки други тврде, стеже каиш.

Ивица Дачић, премијер Србије, у обраћању 23. генерацији бруцоша Мегатренд универзитета, "Танјуг"

Командант батаљона, а догодине и дивизије

Александар Вучић Оно што сада радим је од суштинског значаја за моју каријеру и живот. [...] Ангажовали смо 300 људи који воде различите истраге. Реч о правој војсци људи. Реално говорећи, потребно нам је 5.000 људи који би истражили злоупотребе и криминалне активности. [...] Видим да је Милутин Мркоњић незадовољан овим што радим, а претпостављам и [премијер] Дачић. На њима је да покажу то незадовољство.

Александар Вучић, министар одбране и први потпредседник владе, "Танјуг"

Подстрекач и наследници увеоци

Борис Тадић Подстицао сам наше људе да купе "Политику" и "Новости", јер као и у случају банака, боље је да медији буду у рукама домаћих него страних власника [...], а што се тиче Ђиласове изјаве да му замерају исто што и Зорану Ђинђићу - апсолутно је непристојна било каква дебата о томе ко је више наследник Ђинђића.

Борис Тадић, председник Демократске странке, одговарајући на оптужбе својих политичких неистомишљеника, "Блиц"

Парализована Србија

Жарко Кораћ Данас је све поскупело. Онда лакше прође "ухватићемо лопове". Тиме треба да се бави полиција, а не политичари [...]. Шаљу поруку да је ДС разбојничка странка, желе да сатру семе да оно више не расте, [...] али и ДС разара саму себе, јер већина бивших министара не долази у скупштину да се брани [...]. То је стање, ретко то кажем – које измиче мом дефинисању. [...] У Србији постоји парализа идеја како да изађемо из кризе [...], а појављују се и чувари морала, као чувари Револуције у Ирану.

Жарко Кораћ, председник СДУ и посланик, о учинцима нове владе, емисија "Кажипрст" на ТВ "Б92"