Чојство је чувати туђе кости од својих

Петар Божовић Господо Немци, надмена аријевска расо, јесте ли ви имали холокауст? Хоће ли лекције о хуманости да нам држе они што су децу у Мачви набадали на бајонете, док ми држимо њихове кости из Првог светског рата у Лазаревцу, на Опленцу и којекуда.

Петар Божовић, глумац, "Вечерње новости"

Одсвуда смо са Косова

Петар Божовић Пре много година гостовали смо са представом "Горски вијенац" у Пећкој патријаршији. Падала је кишица, а около је било света. Љиља Драгутиновић игра сестру Батрићеву. Плаче онај народ, плачемо и ми глумци. А по Патријаршији бобоља камење које бацају Шиптари. Нека космичка сила вукла ме је да останем ту још који дан. Тад сам схватио да смо сви ми у ствари са Косова.

Петар Божовић, глумац, "Вечерње новости"

Род али не и помоз' Бог

Петар Божовић Реците прво ви мени одакле оволико страних банака овде? А народ све сиромашнији. Како то да немамо једну националну банку у којој би могао да држим неку цркавицу, ма како звучало примитивно патриотски? Нема је пошто је све транспарентно организовано. Доста ми је разних Ђелића и Влаховића који су овде дошли као спасиоци. Мени је мајка од Влаховића, па ми је он можда и неки род, али маните ме више тих њихових прича.

Петар Божовић, глумац, "Вечерње новости"

Овлашћен за издавање председничке лиценце

Бил Клинтон Хилари je квалификована да буде председник [САД], [...] али је и уморна од функције државне секретарке. Треба да јој дамо шансу да организује свој живот и одлучи шта жели да ради. Ја сам уз њу, на првом, последњем месту, и увек.

Бил Клинтон, бивши председник САД и супруг садашње државне секретарке САД Хилари Клинтон, "Бета"

Дисолуцијом државе до оспособљености за изазове

Јелко Кацин Неопходност промене Устава све је очигледнија [...] што ће омогућити децентрализацију и дефинисати Србију као грађанску земљу [...]. Србији ће од 2014. до 2020. године бити на располагању готово 1,5 милијарди евра из приступних фондова ЕУ. [...] Очекујем да ће Војводина искористити свој део тог новца, а за остале регионе Србије то ће бити веома тешко све док не буду оспособљени за такве изазове.

Јелко Кацин, специјални известилац Европског парламента за Србију, интервју за новосадски "Дневник", "Танјуг"

Кад млидијах (размишљах) победити

Бранимир Кузмановић У странци сам пуне 23 године и знам како она дише [...]. Сматрам да свако од нас, 100.000 чланова, има право да се кандидује, јер странку не чини само председништво. ДС мора у будућности да се гради на потпуно новим основама, а то у овом тренутку неће моћи ни Драган Ђилас ни Борис Тадић. Победићу обојицу, иако су познатији у јавности.

Бранимир Кузмановић, кандидат за председника ДС-а и председник општине Врачар, "Б92"/"Курир"

Љубитељ учесника парада

Јелко Кацин Ако се парада одржи, очекујем да јој се, поред чланова влада држава чланица ЕУ и посланика Европског парламента, међу којима ћу бити и ја, прикључе и представници свих грана власти у Србији. [...] Надам се држава неће опет добровољно капитулирати као прошле године.

Јелко Кацин, специјални известилац Европског парламента за Србију, интервју за новосадски "Дневник", "Танјуг"

Спаса (од НВО) нам нема, крепати (без ЕУ) не можемо

Петар Божовић Нећемо крепати ако не уђемо у [Европску унију], нисмо пропали ни када смо пребегли преко Албаније са краљем и целом отаџбином. [...] Треба да се окренемо себи и ту нам није потребна помоћ невладиних организација, тих полушпијунских ћелија које доводе у сумњу исконске ствари.

Петар Божовић, глумац, интервју за "Вечерње новости"

Ортопед Дулић о пубертетлијама са вишком тестостерона и адреналина

Оливер Дулић У Борису Тадићу и Драгану Ђиласу тренутно постоји превише тестостерона, а у странци постоји превише адреналина и плашим се да ћемо их у наредним недељама гледати у блату. Ја не желим да их видим у блату и желим да верујем да је могуће наћи једно компромисно решење због тога бих увек охрабрио Бојана [Пајтића] да размисли још једном.

Оливер Дулић, високи функционер ДС-а и бивши министар, "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Стручњак за (не)фискалну политику

Владимир Илић То што неко дугује за порез није страшно. Опасно је утајити порез. Предузетник није ни у обавези да плати порез ако му фирма лоше послује [...]. Ако пријавите порез, а немате средства да платите - шта ћете. Како каже народ - го се не скида.

Владимир Илић, шеф посланичке групе УРС-а у Скупштини Србије, одговор на питање водитељке везано за дуговање министра културе Братислава Петковића од 8,5 милиона динара за порезе и допиносе, "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

АгроБрадерс

Сузана Грубјешић Агробанка је за Србију оно што је "Леман брадерс" био за САД.

Сузана Грубјешић, потпредседница Владе Србије за европске интеграције и висока функционерка УРС-а, емисија "Седмица" Радио Београда 1