Они, њихови проблеми и ми

Владимир Глигоров Ако већина младих људи не може у овом друштву да нађе место за себе, онда то није њихово друштво [...]. Не видим да ова влада, као што није ни претходна, уопште има разумевања за те проблеме. [...] Власт мисли да је главна ствар да иду од једног до другог политичара неке велике земље да им ови дају паре. То је замишљено да се "бомбардује" јавност како они нешто раде. [...] Погледајте овај национални савет за не-знам-шта. Тамо седе два-три професора економије и представници "предузетничке елите". Сем тих професора, које нико неће слушати, они имају своје индивидуалне и, евентуално, струковне интересе. Није реално очекивати да ће они дати предлоге који не решавају њихове већ нечије туђе проблеме.

Владимир Глигоров, економиста, "Пешчаник"

Виши разлози за губљење образа

Владимир Глигоров Увек можете да образложите зашто нисте принципијелни, јер увек има неки "виши" разлог који се своди на ваш лични разлог. Најсвежији пример је када [Борис] Тадић каже да је хтео да буде принципијелан, али су га надгласали. [...] Зашто бисте се ви, кад сте изгубили изборе, трудили да направите неку коалицију? Дајте другима шансу да нешто ураде, али немојте да губите образ. Видите како се та ствар одвија - изгубљени избори, изгубљен образ председника партије, а сада ће и са тог положаја да буде отеран против своје воље.

Владимир Глигоров, економиста, "Пешчаник"

Конкурентност политичке понуде (Боље данас за лошије сутра)

Љубомир Маџар Ја сам довољно стар да не могу лако да будем оптимиста. [...] Тешка је ситуација и она је добрим делом условљена чињеницама које нико не контролише. Ми смо склони да грдимо политичаре. Међутим, и њих на одређена понашања гони политичка конкуренција. Онај ко жели да се дочепа власти и да на њој опстане, мора да нуди бирачком телу краткорочне добитке макар и по цену вишеструких будућих штета. Јер, ако он то не чини - неко други ће доћи на власт и то ће чинити на још гори и деструктивнији начин.

Љубомир Маџар, економиста, емисија "У средишту пажње" Радио Београда 1

Департизација је највећа претња демократији

Милан Кркобабић Посланичка група ПУПС-а никада није причала о департизацији. Говорила је да је то деградирање вишестраначког система и демократије у целини. Професионализам - да, квалитетан рад - да, транспарентност резултата [рада] - да, али не и департизација - која је била маркетиншки потез једне политичке опције непосредно пред [последње] изборе.

Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а и новопостављени генерални директор ПТТ-а, "Шта радите, бре?" РТС-а

Поп икона

Јоргованка Табаковић Ја сам своју политичку функцију у странци замрзла. Још ако Вам се не свиђа и то што имам плаве очи, Ви заиста имате проблем с укусом.

Јоргованка Табаковић, гувернерка Народне банке Србије, одговор на питање посланика ЛДП-а Бојана Ђурића да ли намерава да се кандидује за потпредседницу СНС-а, "Шта радите, бре?" РТС-а

Сачувај ме Боже куге, глади и коалиције с Ђиласом

Александар Вучић Влада с Ђиласом? Сачувај Боже!

Александар Вучић, в.д. председника СНС-а, о могућности да направи владу с Демократском странком ако је буде водио Драган Ђилас, "Бета"

Сви су ту, само Вас чекамо

Мирослав Лајчак Не треба превише да бринете око ставова појединих политичара и партија. Све те изјаве треба да добију онолико важности колико заслужују. [...] Чека вас празна столица у ЕУ. Претворите визију што пре у реалност.

Мирослав Лајчак, специјални изасланик Европске уније, на панелу "Суочавање са кризом: изазови за демократију и безбедност" у Београду, "Бета"/"Танјуг"