Wild, wild Serbia

Блиц Када се вратио у 'Ступицу', Милорад Луковић Легија је разоружао полицајце и приморао их да спусте пушке на под. Притом је, како незванично сазнајемо, пуковник Луковић шутирао полицајце и викао: 'Ја сам Легија, ја сам бог'.

Блиц, 01. јун 2001.

Најскупљи, најпаметнији, најтраженији, најморалнији... светац

Зоран Ђинђић Једном сам рекао Милошевићу да је његов пех у томе што је интелигентнији од Туђмана. Јер, Туђман је био глуп, али је био искрен. Он је за спровођење својих идеја имао увек много саветника. А Милошевић је мислио да је он најпаметнији и био је задовољан ако у личном дуелу победи.

Зоран Ђинђић, премијер Србије, пољска "Газета виборче"

Најскупљи, најпаметнији, најтраженији, најморалнији... светац

Синиша Вучинић Милошевић је говорио 'Ако су то напољу криминалци, поубијаће нас све'. Тражио је од нас да идемо својим кућама. 'Мени ако је суђено, ја ћу да погинем' - рекао је још. Ту је показао своју величину. Зато ће једног дана васкрснути, попут Василија Острошког. Постаће светац, гарантујем вам.

Синиша Вучинић, левичар, "Свет"

Најскупљи, најпаметнији, најтраженији, најморалнији... светац

Кристофер Блек То сам јутрос рекао и Милошевићу и могу да вам кажем да се он налази у веома добром здравственом стању и да је одлучан да се бори за своју слободу. Иако га никада нисам упознао, тврдим да је он веома храбар и високо моралан човек.

Кристофер Блек, канадски адвокат који представља Међународни комитет за одбрану Слободана Милошевића

Далеко је сунце

Небојша Човић Генерал Павковић је у време Милошевића био најистуренији војник и показао се као добар извршилац рђавих намера. Као што је Луј Четрнаести - Краљ Сунце говорио 'држава то сам ја', тако и генерал 'Сунце' сматра 'војска - то сам ја'.

Небојша Човић, потпредседник Владе Србије, конференција за новинаре

Стварно најбољи

Обрен Јоксимовић Ја сам најбољи министар у републичкој Влади. Потпуно сам стабилизовао здравство, побољшао снабдевеност лековима и потрошним материјалом и два пута повећао плате здравственим радницима.

Обрен Јоксимовић, министар здравља, у Крагујевцу

Дискретни шарм буржоазије

Предраг Марковић Врло је шармантно како је господин Динкић изјавио, чини ми се 'Лаки страјк је мало нервозан'. Или, како је господин Ђинђић на метафоричан начин рекао 'Ми ћемо подржавати џепароше док лечимо алкохоличаре'.

Предраг Марковић, председник Политичког савета Г17, "Независна светлост"

Своји у свом тору

Лордан Зафрановић Исцрпљен сам поновним суочавањем са властитим филмом. Актуалност тога ме је потресла и разбјеснила, како се успијемо тако масовно дати изманипулират, да нас ти зликовци тако сјебу, то ме увијек запањи. Мало помало нас затворе у тај круг из којег више не можемо ништа. Како баш ми доживљавамо те несреће, и то по неком правилу, готово по истом сценарију, то ме је данас страшно узбудило. Да л' је то могуће, да ли смо ми баш такве овце?

Лордан Зафрановић, режисер, "Данас"

Wild, wild Serbia

Стојан Церовић Ово је дивљина, много гора него она у којој су се биле затекле комунистичке земље у време пада Берлинског зида. Овде су многе звери одавно на слободи, а смрт и убиство делови су дневне рутине.

Стојан Церовић, новинар "Времена"

Wild, wild Serbia

Божидар Ђелић Србија је била комбинација разних видова пљачкања народа од којих ниједан није био оригиналан, али је уникат њихова комбинација.

Божидар Ђелић, министар финансија Србије

Шта је то права дилкана

Изјаве.нет Ма када вам кажем, није јој ставио бомбу у гаће. То су обичне глупости и измишљотине. Помислила сам да је пристојан гост, а оно неки будалетина као и његова девојка која је права 'дилкана'. Боже сачувај, како да стави бомбу у танга гаћице. Па зар кашикара може да стане у танге.

госпођа Слађана, власница крагујевачке дискотеке "Ас", "Свет"

Шта је то права дилкана

Невена Аџемовић Млади то воле, за разлику од баба које се тога грозе. Има и ових и оних, али више је позитивних реакција, што и није чудо ако се има у виду да бабе свакодневно 'отежу папке', ха, ха, ха...

Невена Аџемовић, чланица групе "Моделс", одговара на питање о форсирању провокативног имиџа, "Свет"

Трагедија

Изјаве.нет Да отворимо поље са једном лепом драмом... Ја морам да се исправим, драма не може да буде лепа.

Милан Миличић, водитељ квиза "Лова за слова", ТВ "Пинк"

Најскупљи, најпаметнији, најтраженији, најморалнији... светац

Блиц недеље МИЛОШЕВИЋ - НАЈСКУПЉИ ИЗВОЗНИ ПРОИЗВОД СРБИЈЕ

Блиц недеље,