Нико нема оно (и онолико) што ми немамо

Томислав Николић Само ми у Србији имамо светску економску кризу, па због ње мора власт да краде, да отима и да лаже, и зато постоји промена која се зове "Промена за Србију".

Томислав Николић, председник СНС-а, на митингу у Зрењанину, "Правда"

Влада националног хапшења

Бранко Драгаш О спрези [премијера] Цветковића, [власника "Цес Мекона"] Никезића и њиховим приватизацијама ми говоримо већ једанаест година и никакви апели њима не значе. Једино решење је да народ изађе на улицу и смени комплетан режим [председника] Тадића, са све Цветковићем. Једино би нека нова влада националног спаса могла да спроведе независну ревизију свих спорних приватизација и конфискује имовину људи који су били на власти и на њој се обогатили.

Бранко Драгаш, економиста, "Ало!"

Просвећени министар просвете

Жарко Обрадовић Да будем искрен – кад се појави то, видећу! Ја не слушам Наташу Беквалац и нисам њен фан.

Жарко Обрадовић, министар просвете и науке, предавач на "Мегатренду", о певачици Наташи Беквалац као будућем заштитном лицу Универзитета "Мегатренд", "Утисак недеље"

Слободни мобилни у рукама слободних радикала

Драган Тодоровић Многи људи на својим телефонима имају снимљене мелодије и кад их неко зове чујете "На планини, на Јелици" или "Спрем'те се спрем'те четници", неки имају неку другу песму, ја у то не улазим – то је ствар избора коју даје ова апаратура. Нажалост, и мени је звонио телефон у то време и ја сам га искључио.

Драган Тодоровић, шеф посланичког клуба СРС-а, о негодовању и пуштању музике са мобилних телефона док је у Скупштини Србије говорио европски комесар за проширење Штефан Филе, РТС

Кад су Руси с нама били пријатељи, НАТО није знао ни шта је крстарећа ракета

Александар Конузин Лично сматрам да је неопходно Србији објаснити ситуацију шта би било када би на њеној територији постојала претња по безбедност Русије. Сарађивали смо 800 година и никад се такво питање није појавило. Напротив, ратовали смо против заједничких непријатеља и није до краја јасно из којих разлога на територији Србије може бити размештено оружје уперено против Русије.

Александар Конузин, амбасадор Русије у Србији, о евентуалном уласку Србије у НАТО, "Данас"

Ја теби коалициони партнеру, ти мени председниче

Душан Јањић ДС нам је програмски веома близак, али њихов главни проблем је, као и са Г 17 плус, у тајкунима. Што се Томе тиче, иако смо различити људи, немамо проблема у комуникацији и не би ми био проблем да будем с њима у коалицији уколико подрже моју председничку кандидатуру.

Душан Јањић, на оснивачкој скупштини Нове социјалдемократије Србије (НСД), "Ало!"

Нећу да не испаднем животиња

Велимир Илић Ја вас молим да ме више не зовете и не узнемиравате. Имао сам неколико операција и ви ми правите проблеме и нарушавате здравље. Ви нисте људи, ви сте животиње и зато ћете одговарати! Милка је 20 година у министарству и није члан моје странке, али вам ово нисам рекао, пошто ми је адвокат забранио да причам с вама. Срам вас било.

Велимир Илић, председник НС-а, на питање да ли је Милка Марковић, актуелни секретар Министарства за инфраструктуру, члан Нове Србије, "Курир"

Крваво сложено

Александар Баљак

* Невини се крваво проводе.

* Да нема хуманих ратова, свет би огрезао у злочину.

* Да си жив, и теби би било мило што те је убио осведочени хуманиста.

* Колико још људи треба да погине да би се спречила хуманитарна катастрофа?



Александар Баљак, афористичар, "Политика"