Сваки штрајк квари, апсолутни штрајк квари апсолутно

Александар Баљак

* Демонстранте је улица покварила.

* Владар толерише и масовне демонстрације. Он има разумевања за све животне радости.

* Доспели смо до дна. Коначно чврсто тло под ногама.

* Срби посебно морају да воде рачуна о припадницима других нација с којима живе у Србији. Све су то њихови будући суседи.



Александар Баљак, афористичар, "Политика"

Мали акционари, велика беда

Чедомир Јовановић Они који годинама своје политичке позиције граде на популизму, без обзира да ли су на власти или у опозицији, данас окрећу главу пред вешћу да је за само неколико сати трговања чак 55.000 људи одлучило да прода ту једну једину акцију [београдског Аеродрома] за бедну накнаду од око 640 динара.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Танјуг"

Само немојте никоме да кажете да сам вам ја рекао

Велимир Илић Позивам грађане да своје рачуне за струју пошаљу у Председништво Србије, Владу и Скупштину, јер ни они не плаћају електричну енергију, ни грејање.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Вести"

Одувек смо то хтели да урадимо (али смо тек сада добили налог)

Зоран Костић Министарство просвете обрађује податке које је прикупила Просветна инспекција, током редовног надзора у школама од почетка текуће школске године, са циљем да се прецизно утврде потребе за наставним кадром и евентуални вишак запослених. Реч је о редовној контроли, која нема никакве везе са штрајком просветних радника.

Зоран Костић, помоћник министра просвете, РТС

Све ми дирај, само Владу (и Министарство просвете) не дирај!

Бранислав Павловић За одбрану достојанства и угледа професије овом приликом нису предвиђена средства из буџета. Као ни за одговорност према онима због којих ова професија и постоји. Можда ће се колеге из два синдиката изборити за то када израчунају колико и у којој валути треба да се плати за углед.

Бранислав Павловић, председник Синдиката образовања, прекидајући штрајк и поручујући Унији синдиката просветних радника и синдикату Независност, сајт Синдиката образовања

Ако не тргујемо (туђим) органима можемо трговати (својом) територијом

Вук Драшковић Не верујем да ће бити неких компликација за међународни положај Косова. Зашто? Зато што међународни положај Србије, њен међународноправни субјективитет нису довели у сумњу ни злочини за које је несумњиво доказано да их је починила српска страна у прошлом рату, па и на Косову.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на питање "како ће се извештај и истрага о трговини органима одразити на међународни положај Косова", "Глас Америке"