Бољег (филозофа) немају, горег неће наћи

Небојша Катић Управо је објављен и манифест против популизма, који позива „европске патриоте“ (баш тако) да устану у одбрану Европе и њених либералних вредности. [...] Иницијатор манифеста је филозоф Бернар Анри-Леви, нови Волтер, савест Француске (а и шире), симбол интегритета и интелектуалног поштења. Нема тог хуманитарног бомбардовања које Леви није подржао и за које се није залагао. Нема тих жртава, туђих дабоме, које Леви не би поднео како би се либерални поредак ширио планетом.

Небојша Катић, економиста, о отвореном писму 30 интелектуалаца које је 25. јануара објавио француски „Либерасион“, „Политика“

(Пре)зрели за Лазу

Славица Ђукић-Дејановић И даље се догађа да кад падне мрак одлазимо код психијатра, стидимо се да кажемо да нас боли душа, а онај ко има душу може да има и болест душе.

Славица Ђукић-Дејановић, неуропсихијатар и министар без портфеља задужена за демографију и популациону политику, РТС/„bizlife.rs“

Само глобално загревање да (нам) се деси

Доналд Трамп На дивној територији нашег Средњег запада температуре достижу -60 степени, најниже икада забележене у историји. Наредних дана очекује се да ће бити још хладније. Људи не могу да издрже напољу ни неколико минута. Шта се, дођавола, дешава за глобалним загревањем? Молим те, врати се брзо, потребно си нам!

Доналд Трамп, председник САД, „Твитер“/РТС