Јуримо бугарски стандард (чим се за то стекну услови)

Милан Ћулибрк Као највећи хит, ту заводљиву песму о бољем животу све чешће изводи на „бис“. Тако је било и 12. јуна, када је [Вучић] изјавио да ћемо „до краја године престићи више земаља из региона, чак и неке из ЕУ, као што смо већ престигли Бугарску“. Било би баш занимљиво да објасни како то планира? Тим пре што је и он лествицу са 500 спустио на 470 евра, а у Румунији је просек 535, у Мађарској је већи од 700, у Хрватској од 800, а у Словенији од 1.000 евра.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Мала, мала, мала група грешника (дуго ми је, вала, сметала)

Амфилохије Не мрзим припаднике ЛГБТ популације. Нисам хомофоб, већ грехофоб.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски, према НИН-у

ВУЧИЋЕВ ОРДЕН ЗАСЛУГА ВУЧИЋА ЗА НАРОД

Александар Вучић Како би било могуће уопште продати Железару, да она није све време радила? Заслужио сам поверење народа, ако не за друге заслуге, онда због тога што сам помогао да се одржи Железара и да данас успешно послује.

Александар Вучић, председник Србије, о пресуди арбитраже из Лондона да Железара треба да исплати одштету компанији Петера Камараша од најмање 12,4 милиона долара због раскида уговора, „Инсајдер“

Неко је оклеветао Србе

Владимир Костић Ја се од муке насмејем када ме неке амбасаде суседа зову на прославе њиховог ослобођења или спомене на окупацију, коју су, нема сумње, брутално вршили и моји преци, који су у муци преживљавања на обронцима Сврљишких планина, барем према логици мојих монтањарских пријатеља, гајили изразито колонијалне апетите. А ја наиван нисам ни приметио да су мој Милутин, његов брат Вељко или њихови изгинули вршњаци заправо само острашћени колонијални освајачи који су се несразмерно обогатили.

Владимир Костић, председник САНУ, у ауторском тексту за „Танјуг“

Маскировка

Владимир Костић Простор коме припадамо брутално је затрован извесним апокрифним ставовима, којима је 'међународна заједница' вероватно и свесно кумовала. На пример, ради се о некритичној расподели кривице, па су политичке елите различитих колективитета злоупотребиле концепт 'ексклузивности и искључивости жртве' ради постизања често приземних циљева и маскирања 'домаћег, кућног национализма.

Владимир Костић, председник САНУ, у ауторском тексту за „Танјуг“

Лакировка

Владимир Костић Чини се да проблем Косова и Метохије често опортуно користимо да се са својом немарношћу и непредузимљивошћу по разним питањима иза њега сакријемо, или камуфлирамо изостанак потребне солидарности, и он не може бити оправдање да тврдимо да су нам по питању проблема сународника у суседним земљама везане руке.

Владимир Костић, председник САНУ, о потреби формирања адекватне институције за дијаспору, у ауторском тексту за „Танјуг“

Чист рачун, дуга мржња

Александар Вучић Ја се свакако залажем и то не кријем, и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима. Да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада – то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема.

Александар Вучић, председник Србије, новинарима у Шиду, „Танјуг“

Српска се труба из Гучија чује

Ивица Дачић Није знала шта је Гуча док јој нисам објаснио. Прва асоцијација јој је била модна марка „Гучи“.

Ивица Дачић, министар спољних послова, о позиву портпаролу Министарства спољних послова Русије Марији Захаровој да посети Сабор трубача, „Блиц“

И милион пута већи геј

Александар Вучић Она [Ана Брнабић] је 10 пута паметнија, 50 пута моралнија и часнија, а 100 пута вреднија од њега [Вука Јеремића], а да не причам колико пута стручнија.

Александар Вучић, председник Србије, одговарајући на твит Вука Јеремића, „Бета“