Кривине, наше насушне

Никола Ђуричко Предуго живимо у систему који те тера да заобилазиш правила и да ’хваташ кривину’, што је можда добро за сналажење у животу, али није добро на нивоу друштва, јер се човек који је легално изградио кућу и платио порез осећа као идиот.

Никола Ђуричко, глумац, „Бета“

Анализа без синтезе

Александар Вучић Коме би одговарало на Косову, коме у међународној заједници, коме на Косову не би одговарало, коме би одговарало у Београду, коме у Београду не би одговарало - ја мислим да је свакоме све јасно. И ништа више по том питању не могу да говорим.

Александар Вучић, председник Србије, на конференцији за медије поводом убиства Оливера Ивановића, „Пресинг“ на ТВ N1

Нешто између беде политике и политике беде

Александар Вучић Онима који све у Србији знају, и који би да врше политичке оптужбе, и који би да кажу - јаој, власт убија политичке противнике, могу само да кажем: Бедници, једни! Јадници, једни! Несрећници, једни! Који радите све против своје земље, своје државе. Који сте се толико накрали и напљачкали да ништа друго не знате, него тражите начин како да лажима дођете на власт. Мислите да се неко плаши и вас и ваших лажи? Странци управљају на Косову и Метохији, и Албанци. Ево, покажите ко је убица. Једва чекамо да га видимо. Ако нећете ви, показаћемо ми.

Александар Вучић, председник Србије, на конференцији за медије поводом убиства Оливера Ивановића, „Пресинг“ на ТВ N1

Ко ти даде (новинарску) дозволу?

Александар Вучић Па како ја могу да знам да ли је повезано [недавно] паљење аутомобила и убиство [Оливера Ивановића]? Јесте ли завршили питање? Да ја грађанима објасним - не питате ви због тога, већ зато што бисте хтели да кажете како ту нешто има, некога из политике око било чега. Нема никога из политике ни за шта. Ако има, немојте да бринете, одговараће.

Александар Вучић, председник Србије, новинару на конференцији за медије поводом убиства Оливера Ивановића, „Пресинг“ на ТВ N1

Теразијски Србин

Ивица Дачић Србин у Подгорици исто као и Црногорац у Београду ужива сва највећа права.

Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, у Подгорици, ИН4С